Dit had ik niet verwacht

Laatste update op oktober 10, 2022

Leestijd: minuten

Dit had ik niet verwacht. Ik deelde mijn filmpje over waarvoor ik iedere dag mijn bed uit kom op linkedin en er gebeurde iets wat ik niet verwachtte.

Welke onderwerpen komen deze week aan bod?
– Wat ik niet had verwacht en het inzicht wat ik daardoor kreeg
– Hoe verhalen voor het oprapen liggen op straat
– Waarom het tijd is om jouw verhaal te laten horen

Wat ik niet had verwacht en het inzicht wat ik daardoor kreeg
Ik deelde dus mijn filmpje op linkedin over waarvoor ik iedere dag mijn bed uit kom. Dit bericht werd verschillende keren geliked en daarnaast spontaan gedeeld door 2 mensen uit mijn netwerk waaronder door één van mijn beste vrienden. Ik ging ‘s avonds met hem uit eten en toen zij hij: “Ik kijk altijd naar jouw filmpjes, sterker nog ik heb je filmpje van vandaag gedeeld in mijn netwerk”. Nu is dit een reactie die ik direct ontvang van iemand over de inhoud van mijn filmpjes. Supertof natuurlijk. Dan weet je gelijk weer waarvoor je het doet. En…nu komt mijn inzicht…er zijn natuurlijk nog veel meer mensen die mijn filmpje zien, die er ook nog eens door gemotiveerd en geïnspireerd raken en dat mij niet altijd laten weken. Oftewel stiekem bereik ik veel meer mensen met mijn boodschap en dat is exact de reden waarom ik en ook jij jouw verhaal moet vertellen. Om mensen te motiveren en inspireren met onze verhalen. 

Zijn wij al gelinked op linkedin? Nee? Stuur me een uitnodiging (hierbij de link naar mijn profiel) en ik link graag met je en als je jouw verhaal deelt in een filmpje deel ik jouw verhaal graag met mijn netwerk en stuur ik jou kort mijn feedback. 

Hoe verhalen voor het oprapen liggen op straat
Het was weer 3 maanden geleden dat ik bij de kapper zat en dat was te zien ook. Zo stapte ik de kapper bij mij om de hoek binnen en ging zitten. Er werd een wat oudere man geknipt met een baard. Hij had een mooi gesprek met de kapster en op een gegeven moment zei hij: “Jullie zijn kunstenaars”. “Mooi wat jullie kunnen doen met haar”. De kapster bedankte hem en zei dat het ook heel dankbaar werk was. Ik was aan de beurt, de kapster verontschuldigde zich voor het luide praten aangezien de man voor mij zijn gehoorapparaat uit had. Ik antwoordde: “Wij vinden het toch ook fijn als er rekening met ons gehouden wordt later”. Ze lachte. En ook met haar ging het gesprek over de dankbaarheid van haar werk en ik ook zei: “Er zijn nog veel meer mensen die dankbaar zijn alleen die vertellen je dat niet”. Ze keek me aan en zei: “Dat zei mijn vader vroeger ook. Fijn als iemand je een compliment geeft en dat zijn alleen nog maar de mensen die je dat ook daadwerkelijk vertellen”. Ik zat met tranen in mijn ogen in de kapperstoel. Het raakte me. Dit is waar het echt om draait. En zo had ik ineens het thema van dit bericht te pakken. En zo zie je maar de verhalen liggen voor het oprapen op straat. 

Waarom het tijd is om jouw verhaal te vertellen
Op facebook zag ik een auditie voorbij komen van Brittain’s got Talent. Ze zei: “Mijn naam is Loren Alldred, sommigen van jullie kennen mijn stem maar weten niet hoe ik eruit zie. Ik zong het lied Never Enough in The Greatest Showman waarbij de actrice in de film dit nummer playbackte”. Simon Cowell vraagt vervolgens waarom ze na de film niet haar grote doorbraak kreeg. Loren zegt vervolgens: “I was more comfortable singing behind the scenes” en ze voelt nu dat het nummer voor haar bedoeld is en dat ze daar nu ook een gezicht aan wil geven. Ik kreeg in de film al kippenvel en bij deze uitvoering gebeurde hetzelfde. En ja, daarom is het ook tijd dat jij jouw verhaal gaat vertellen en je jouw gezicht laat zien. En als je wilt, help ik je daar graag bij. 

Tot slot 
Geloof me iedereen kan leren spreken. Ook jij! Ga ervoor! Ook jij hebt iets te 
vertellen. 

Download E-book
Presenteer met Zelfvertrouwen
Op een manier die bij jou past met een verhaal dat aanslaat.

Reken af met spreekangst en blackouts een geef presentaties met Impact.

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>