De enige manier die werkt

Laatste update op oktober 19, 2022

Leestijd: minuten

Behaal het resultaat dat je voor ogen hebt

Het is donderdagochtend 9.20 uur. De deur gaat open en de 1e deelnemer aan de live podiumdag komt binnen lopen. 5 minuten daarna volgt de volgende en om 10.00 uur zijn we compleet en kunnen we starten.

Na 4 weken intensief geoefend te hebben is het vandaag tijd voor de afsluitende live podiumdag waarbij iedere deelnemer zijn of haar plek op het podium pakt en zijn of haar eindpresentatie geeft.

In de ochtend doen we verschillende oefeningen die gaan over echt contact maken met je publiek en hoe je omgaat met het podium en alle andere materialen die je gebruikt (microfoon, flipover etc.). En we doen een oefening waarbij je vanuit verschillende invalshoeken naar jouw presentatie kijkt. Deze oefening deel ik graag met je.

We werken in deze oefening met 3 posities.

1e positie
De positie van jou als spreker. Sta eens stil bij jouw presentatie en stel jezelf eens vragen zoals: Wie is mijn publiek? Wat is de boodschap die ik wil overbrengen?

2e positie
De positie van het publiek. Stap eens in de schoenen van het publiek en stel jezelf eens vragen zoals: Wie is de spreker? Wat verwacht ik van de spreker?

3e positie
De positie van de observant. De observant kijkt naar de spreker en naar het publiek. Hierbij kun je vragen stellen als: Wie is de spreker? Hoe reageert het publiek op het verhaal?

Door op deze manier vanuit verschillende invalshoeken naar je presentatie te kijken, doe je nieuwe inzichten op die je kunt verwerken in je presentatie waardoor je presentatie nog meer impact maakt.

De enige manier die werkt
Tijdens de live podiumdag zijn er verschillende video’s opgenomen. In één daarvan geef ik aan dat je met je poten in de klei moet gaan staan. Je moet je handen vuil maken. Oftewel je moet meters maken. Heel veel oefenen en de juiste feedback krijgen en dan word je steeds beter in spreken.

Meld je nu aan voor één van de komende oefensessies (live of online) en zet die volgende stap om makkelijker en beter te leren spreken.

En terwijl ik dit schrijf realiseer ik me weer dat er heel veel webinars en workshops worden gegeven zowel online als live waar je na afloop echt het gevoel hebt van wat heb ik hier nu aan. Je krijgt mooie verhalen te horen, je doet heel weinig en aan het einde krijg je een onweerstaanbaar aanbod.

Dat aanbod begrijp ik nog wel. Voor niks gaat de zon op. Maar dat je heel weinig doet, gaat voor mij niet op. Ik wil dat je oefent met spreken en dat je feedback krijgt van mij waar je direct wat aan hebt. Daarnaast maak je op deze manier laagdrempelig kennis met mij en met Leer spreken zodat je een weloverwogen keuze kunt maken om deel te nemen aan één van mijn trainingen.

Klik hier voor de agenda

Trots
Kijk ze trots staan op het podium in Breda na afloop van de live podiumdag. Stuk voor stuk kanjers die de stap hebben gezet. Week in, week uit hebben ze geoefend en hebben ze hun plek op het podium ingenomen. BAM! Ben jij de volgende?

Tot slot
Doe de dingen waar jij blij van wordt. Ontwikkel jezelf iedere dag weer een beetje meer. Wees niet te streng voor jezelf. Iedere stap is er één.

Heb je al heel lang het verlangen om te leren Spreken met Impact. Plan een afspraak met mij in en we kijken hoe ik je daar het beste bij kan helpen. Klik hier om een afspraak te maken.

Download E-book
Presenteer met Zelfvertrouwen
Op een manier die bij jou past met een verhaal dat aanslaat.

Reken af met spreekangst en blackouts een geef presentaties met Impact.

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>