Effectief netwerken in Breda en omstreken

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Effectief netwerken in Breda en omstreken

Laatste update op februari 2, 2023

Leestijd: minuten

Ik weet het nog goed. Ik woonde net in Breda en ik kende niemand. Na 37 jaar in Goes gewoond te hebben, waagde ik de sprong naar Breda. En ja wat doe je dan? Precies netwerken in Breda.

Ik werd lid van een tennisvereniging en ik ging op salsales. Ja, ik houd van dansen. En daarnaast werd ik lid van JCC Breda, de leukste en gezelligste netwerkvereniging van Breda waar vriendschap en gezelligheid voorop staan.

Inmiddels ben ik ook ondernemer in Breda. Ook daarbij is het belangrijk om een zakelijk netwerk op te bouwen in Breda.

Ik neem je mee in mijn reis van netwerken. Haal er uit wat voor jou het meest waardevol is.

Netwerken in Breda en omstreken

Open Coffee
De meest laagdrempelige vorm van netwerken is het bezoeken van een Open Coffee bijeenkomst. Zo kun je terecht bij de Open Coffee in Breda, in Etten-Leur, in Bergen op Zoom en bijvoorbeeld in Made.

De open coffee vindt altijd plaats op een vast tijdstip en op een vaste locatie. Je gaat er naartoe, je bestelt een heerlijke cappuccino en je gaat in gesprek met de aanwezige mensen.

Tip: Neem visitekaartjes mee. En zorg dat je antwoord hebt op de vraag: En wat doe jij precies? Mooi hulpmiddel daarbij is het gratis e-book de 7 stappen voor de ideale pitch.

En o ja, praat niet teveel met mensen die je al kent. Laten we eerlijk zijn. Het is toch veel leuker om nieuwe mensen te leren kennen.

Open Cappuccino in Bosschenhoofd

Een moderne vorm van de open coffee. Alleen hier wordt het netwerkgedeelte meer geregisseerd wat ik zelf wel heel prettig vind. Je betaalt een bedrag van € 10 (incl. 2 drankjes) en je krijgt een nummer en een kleur. De 1e ronde praat je met de persoon met hetzelfde nummer als jij en de 2e nummer praat je met 4 á 5 mensen met dezelfde kleur als jij.

Ontbijtnetwerken in Breda en omstreken

Tijd voor het wat serieuzere werk op het gebied van netwerken. De ontbijtnetwerken en hiervan zijn er nogal wat. Zo heb je BNI, Business Open en Netwerk Brabant. En ze doen allemaal hetzelfde. 1x per week of 1x per 2 weken kom je bij elkaar vroeg in de ochtend (variërend van 07.00 tot 07.30) en ontbijt je samen.

Tijdens dit ontbijt krijgt iedereen de gelegenheid om een pitch te geven. En als je het e-book nog niet hebt gedownload doe dat dan nu even. Geloof me, je zult me dankbaar zijn. 1 voor 1 sta je op en krijg je 1 minuut om te vertellen wie je bent, wat je doet en naar wie je op zoek bent. Soms geeft één van de leden een 10-minuten presentatie  en vervolgens kijk je of jij met jouw netwerk andere deelnemers kunt helpen.

De voorwaarden:

 • Als gast kun je altijd een keer vrijblijvend aansluiten
 • Vervolgens kun je ervoor kiezen om lid te worden. Qua investering moet je hierbij denken aan € 1.500 – € 2.000 per jaar. Pin me niet vast op een paar honderd euro.
 • Je wordt geacht iedere keer aanwezig te zijn, zo niet dan dien je een vervanger te regelen.
 • Van iedere beroepsgroep is maar één bedrijf welkom

En ja deze vorm van netwerken werkt zeker. Als je elkaar iedere week ziet, leer je elkaar automatisch beter kennen. Het is echter een behoorlijke verplichting om iedere week of iedere twee weken aanwezig te zijn, het is en blijft vroeg en als je een keer niet kan, moet je ook een vervanger regelen. Naast de financiële investering vraagt het ook een flinke persoonlijke investering. Wat je geeft, krijg je terug. Dus als jij er vol voor gaat dan loont het zeker.

Businessclubs in Breda en omstreken

Heb je even? Er zijn heel veel businessclubs of netwerkverenigingen in Breda. Het gaat te ver om ze allemaal te noemen maar ik som er een aantal op.

Ik zou zeggen google nog even verder. Het aanbod is legio. Bij de meeste businessclubs ben je lidmaatschapsgeld verschuldigd. Het soort activiteiten en de frequentie van activiteiten verschilt per businessclub van 1x per maand tot een aantal keer per jaar.

Let wel. Deze netwerken organiseren vaak events waar veel mensen komen. Het is aan jou om het gesprek met anderen aan te gaan. Soms zit je bij elkaar aan tafel, dan is het wat makkelijker maar soms ook niet. Je hebt dan wel wat lef nodig om op mensen af te stappen.

Paar netwerktips:      

 • Als 2 mensen met elkaar staan te praten is aansluiten niet zo handig.
 • Staan 3 mensen met elkaar te praten sluit dan gewoon aan en zeg in eerste instantie niks en luister gewoon. Het moment dat ze aan jou vragen wie jij bent, komt vanzelf.
 • Wees geïnteresseerd en wees niet teveel interessant. Oftewel ga voor een oprechte kennismaking en wordt geen pratende brochure als iemand vraagt wat jij doet.

Rest mij nog één ding. Heel veel netwerkplezier en ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Download E-book
Presenteer met Zelfvertrouwen
Op een manier die bij jou past met een verhaal dat aanslaat.

Reken af met spreekangst en blackouts een geef presentaties met Impact.

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>