Dit is je kans. Zorg dat je erbij bent.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit is je kans. Zorg dat je erbij bent.

Laatste update op oktober 10, 2022

Leestijd: minuten

Spreken is een spier en die kun je trainen

Let op! Wil jij beter en makkelijker leren presenteren dan is dit je kans. Periodiek organiseren wij oefensessies Spreken met Impact, zowel live in Breda als online via Zoom. De ideale mogelijkheid om aan jouw presentatieskills te werken en kennis te maken met Leer spreken. 

Deze oefensessies zijn echt hands-on sessies. Oftewel je gaat echt jouw presentatieskills oefenen op een leuke en laagdrempelige manier. 

Klik hier voor de agenda.

Voorkom hiermee wat ik afgelopen week meemaakte. 
Ik was uitgenodigd voor een netwerkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst was er een presentatie van 45 minuten over duurzaamheid. Een hot item maar helaas de presentator sloeg de plank volledig mis. Wat ging er mis?

1. Zijn presentatie was niet afgestemd op zijn publiek
Het verhaal dat hij vertelde was voor hele grote bedrijven en die waren niet aanwezig. En dat terwijl hij aan het begin nog vroeg wat voor bedrijven er aanwezig waren zodat hij hier rekening mee kon houden en dan gewoon het verhaal vertellen en er totaal geen rekening mee houden. Zo jammer.

2. Er was te weinig interactie
Oké aan het begin was er interactie met de vraag welke bedrijven er aanwezig waren. Er was ruimte voor vragen vanuit het publiek en die waren er ook regelmatig maar vaak zijn hetzelfde mensen die vragen stellen. En daarnaast maakte hij gebruik van een quiz. De ideale mogelijkheid om interactie te zoeken en door te vragen bij het publiek maar dat deed hij te weinig. Zo jammer. 

3. Geklooi met de techniek
Voor de presentatie was het nog een heel gedoe om zijn presentatie op het scherm te laten zien en dan nog gebruik maken van de wifi en dat terwijl je publiek heerlijk mee kan kijken. Zorg dat dit voor de presentatie op orde is en test dit. En ja dan die microfoon nog. Een microfoon heeft een bereik, het makkelijkste om te onthouden is om die microfoon tegen je kin aan te houden dan zit je altijd goed en niet een meter lager dan heeft het namelijk geen zin. 

Jammer, het was zeker een interssant onderwerp maar doordat er te weinig interactie was en te weinig informatie waar je als publiek echt wat aan had kostte het moeite om erbij te blijven. Een gemiste kans. 

Successen 
Zo tijd voor leuk nieuws. Een ondernemer die deelneemt aan Spreken met Impact won deze week de prijs voor beste pitch bij zijn netwerkclub. Kijk dat zijn resultaten waar je wat aan hebt. 

Tot slot 
Ik kijk er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan tijdens één van de oefensessies. Niets moet alles mag. Meld je aan, kom opdagen en wees daarna trots op jezelf dat je weer een stap in je ontwikkeling hebt gemaakt. 

Download E-book
Presenteer met Zelfvertrouwen
Op een manier die bij jou past met een verhaal dat aanslaat.

Reken af met spreekangst en blackouts een geef presentaties met Impact.

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>