Wat is jouw volgende stap?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is jouw volgende stap?

Laatste update op augustus 18, 2022

Leestijd: minuten

Leer spreken met Impact bij Leer spreken in Breda met Wilfred van der Meer

Als ondernemer is het belangrijk om te netwerken. Zo sloot ik nog niet zo lang geleden aan bij een netwerkontbijt. Je moet wel ontzettend vroeg je bed uit maar hé je moet er wat voor over hebben.

Na een lekkere bak koffie schep ik mijn ontbijt op en neem ik plaats en dan begint het. Iedere persoon die aanwezig is, wordt gevraagd om een korte pitch te geven. Voor mij altijd het moment om aantekeningen te maken want helaas zijn er nog steeds heel veel mensen waarbij de pitch echt beter kan.

N.a.v. deze netwerkbijeenkomst neem ik contact op met één van de andere deelnemers aan dit netwerkontbijt voor een kennismakingsgesprek. Supertof om het verhaal te horen hoe deze ondernemer zijn bedrijf is gestart en welke stappen deze ondernemer al heeft gezet met zijn bedrijf en dan zegt hij:

Het is nu tijd voor mijn verhaal
“Het is nu tijd voor mijn verhaal. Ik wil mijn verhaal gaan delen en ik wil graag dat jij mij daarbij helpt.” Allereerst supertof om te horen natuurlijk en inmiddels zijn we samen het traject Spreken met Impact op maat gestart.

En nu komt het…ik ontvang deze week een appje van hem. Het is mij niet geheel duidelijk dus ik app terug vertel?. Zijn reactie: “ik ben uitgenodigd om voor 150 man een presentatie te geven”. Mijn reactie: “Nice”. Zijn reactie: “nog wel wat spannend en zorgwekkend :), maar ik heb nog genoeg tijd om te oefenen”. En sta dan eens stil bij het feit dat daar straks 150 potentiële klanten naar hem zitten te luisteren.

Dit is wat er kan gebeuren
En dit is nu precies wat er kan gebeuren. Deze ondernemer nam een besluit dat het tijd was om zijn verhaal te gaan delen. Hij nam het besluit om hier actief mee aan de slag te gaan en te investeren in zijn eigen ontwikkeling. En hij kwam in actie en oefent nu wekelijks zijn spreekvaardigheid en hij bouwt iedere week verder aan zijn verhaal.

En dan is daar ineens die uitnodiging om te spreken voor een grote groep mensen.

Het Domino Effect
Je komt in actie en je zet zelf de dominostenen op de juiste plek en dan geef je de eerste dominosteen een zet en het begint te lopen bijna als vanzelf, alsof de stenen er al lagen en wie weet wat deze ene presentatie nog meer voor effect gaat hebben. En iedere stap (lees dominosteen) brengt je weer verder.

Nee niet alles gaat in één keer goed
En ja soms ga je te snel en stoot je per ongeluk de stenen om en kun je weer opnieuw beginnen. Soms om moedeloos van te worden. Geef niet op, ga ervoor, iedere stap is er één waar je van leert en steeds beter van wordt. Zo is het ook met spreken. Spreken is een spier en die kun je trainen. Vallen, opstaan, oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, smaakt het naar meer.

Wat is jouw volgende stap?
Wat wil jij graag bereiken en welke 1e dominosteen is daarvoor nodig? Misschien twijfel je nog of dit wel is weggelegd voor jou of dat je denkt dat mensen helemaal niet op jouw verhaal zitten te wachten.

Ik denk graag met je mee. Plan een afspraak met mij in dan onderzoeken we samen jouw volgende stap en kijk ik waar ik je bij kan helpen om die stap ook daadwerkelijk te zetten. Plan je afspraak via deze link.

Ik vind het spannend en ik doe het toch
Bijna iedereen vindt spreken spannend. Daar sta je dan in je nakie (niet letterlijk nemen 😉 ), ben jij wel goed genoeg? en is je verhaal wel goed genoeg? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid, dat je jouw verhaal veel oefent. Zorg ervoor dat je weet wat je doet. Dat geeft jouw het vertrouwen dat je dit kan. Doe mee met de training Spreken met Impact. In de week van 12 september starten we weer en t/m 31 augustus bedraagt je investering € 497 i.p.v. € 597. Toch weer mooi meegenomen.

Meld je nu direct aan dan ben je erbij. Hierbij de link.

De verbindende kracht van keramiek
Als je dit leest, ben ik net terug van een heerlijk verblijf in Denemarken. Ik had het genoegen om op een huis te mogen passen. Op de foto mijn uitzicht met daarop het kadootje dat ik voor mezelf heb gekocht. Een mok van keramiek. Een uniek exemplaar en handgemaakt. Op het 1e gezicht een doodnormale mok maar niets is minder waar.  De mok is voor mij nu gekoppeld aan een fantastisch verblijf in Denemarken, de mensen die ik heb ontmoet, de plekken die ik heb bezocht en de vele mooie momenten die ik heb meegemaakt en zo ontstaat een ketting van herinneringen in mijn hoofd waaraan ik iedere keer als ik deze mok gebruik met veel plezier aan terug denk.

Tot slot
Zo ik ga weer heerlijk aan de slag. Ik voel iedere dag die gezonde drang om jou te helpen om jouw verhaal de wereld in te slingeren op zo’n manier dat jij het leuk vindt om te doen en je daarmee ook nog eens andere mensen motiveert en inspireert.

GET YOUR MESSAGE OUT THERE

Met sprekende groet,

Wilfred
PS 1: Je wilt echt aan de slag met spreken maar je vindt dit nog best spannend. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Veiligheid en vertrouwen staan voorop in mijn trainingen zodat jij in een veilige omgeving jouw spreekvaardigheid verder kunt ontwikkelen. En weet dat je er ook altijd voor kunt kiezen om 1 op 1 met mij te werken. Klik hier voor meer informatie.

Download E-book
Presenteer met Zelfvertrouwen
Op een manier die bij jou past met een verhaal dat aanslaat.

Reken af met spreekangst en blackouts een geef presentaties met Impact.

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>